Implantologia este ramură a stomatologiei care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Aceasta se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau care nu mai pot fi salvați din diverse motive, cum ar fi cariile profunde.

În zilele noastre se poate face implant dentar fără durere și într-un timp scurt, folosind aparatură de ultimă generație și metode de tratament profesionale.. Tot mai multe persoane apelează la această metodă de tratament, deoarece, conform US National Library of Medicine National Institutes of Health, rata de succes depășește 98% și devine o soluție pe viață.

Implantul dentar nu afectează dentiția și se comportă ca un dinte natural din punct de vedere al funcționalității acestuia. Medicul stomatolog recomandă implantul dentar, atât pentru a înlocui un dinte lipsă, cât și pentru a înlocui mai mulți dinți care lipsesc și care se află în imediată proximitate unul de altul.

Pierderea dinților poate avea diverse motive și foarte multe persoane se confruntă cu această problemă. Reprezintă o problemă din punct de vedere estetic, dar nu numai. Vorbirea poate fi afectată din cauza lipsei dinților și a spațiilor libere, iar în timp se pot dezvolta carii, care afectează dinții sănătoși. O problemă care nu este rezolvată la timp, generează complicații și va fi nevoie să apelați la tratamente mult mai complexe și costisitoare, decât un implant dentar.

Implantul dentar prezintă numeroase beneficii, și anume îmbunătățește sănătatea generală și dentară a organismului. Cu dinți sănătoși și puternici, puteți asigura o alimentație echilibrată organismului dumneavoastră. În plus, dacă s-a pierdut un dinte și nu se acționează în timp scurt asupra spațiului rămas liber, are loc atrofierea naturală a osului alveolar.

Un alt beneficiu al tratamentului cu implant dentar este faptul că se integrează în os în cel mult 3 luni de la intervenție. Nu există riscul ca implantul să devină mobil și astfel, cu o îngrijire bazată pe recomandările specialistului, implantul dentar poate rezista toată viața.

Implantul dentar vă redă încrederea în zâmbetul dumneavoastră și ajută în menținerea sănătății orale optime.