• Proteze mobile reprezentate de: 
  1. Proteze acrilice parțiale sau totaleutilizate atunci când pacientul și-a pierdut toți dinții sau are o parte din dinții naturali, sănătoși. Se fixează cu ajutorul unor croșete metalice și sunt create de regulă din garnituri acrilice sau compozit.
  2. Proteze scheletate – au o componentă acrilică și un schelet din metal, iar fixarea acestora se realizează cu ajutorul capselor, telescoapelor, magneților.
  • Proteze cu suport implantar – implantul va îndeplini rolul de rădăcină dentară și va putea susține o coroană dentară. Protezele dentare cu suport implantar sunt de mai multe tipuri:
  1. Proteze mobile pe implanturi dentaresunt funcționale, ușor de utilizat de către pacient, deoarece le poate îndepărta, curăța și fixa ulterior în implantul dentar. Au un sistem de fixare special care face posibil acest lucru.
  2. Protezele fixe pe implanturi dentare – nu sunt așa ușor de utilizat, putând fi îndepărtate doar de către medicul stomatolog. Sunt formate dintr-un schelet metalic și o componentă acrilică.

Protetica dentară este o ramură complexă a stomatologiei, care se ocupă cu tratarea dentiției afectate de pierderea unuia sau mai multor dinți în scopul redării funcționalității danturii și a funcției estetice.

Lucrările de protetică dentară sunt create în laborator din diferite materiale, care contribuie la refacerea funcționalității și structurii arcadelor dentare.

Există tratamente protetice prin aplicare și anume:

  • Proteze fixe reprezentate la rândul lor de:
  1. Coroane metalo-ceramice – sunt cele mai des întâlnite lucrări protetice și sunt obținute prin stratificarea ceramicii pe o structură din metal
  2. Coroane pe zirconiu – sunt lucrări protetice estetice, durabile, precise și foarte bine tolerate de către organism. Culoarea este albă, iar restaurările cu ceramică pe zirconiu sunt din ce în ce mai căutate, datorită funcției estetice pe care o îndeplinesc și a bune funcționări a acestora.
  3. Fațete dentare pe suport E-max – datorită tehnologiei E-max, materialul din care sunt create fațetele aderă foarte bine la structurile dentare, având o compatibilitate excelentă. Sunt fixate foarte bine pe dinți, iar calitatea este superioară.